WEBLOG

Katten van de maand! (februari 2024)

Door: Jolanda Boekhout | 27 februari 2024 | Nog geen reacties >

Februari was een rustige maand voor mij in het asiel. Er waren minder katten ter adoptie en veel katten die op een eigen thuis wachtten waren nog schuw. Ik kwam soms op het verkeerde moment. Als katten net uit quarantaine komen dan zitten ze niet te wachten op een fotoshoot met een mens die ze nog niet kennen. 

En soms laten ze zich nog steeds niet zien, zelfs niet na drie weken. Zoals die lieve Flipje. Hij ging door zijn witte lijf ook echt helemaal op in het witte doosje waarin hij zat. Zusje en Qwizzel waren ook deze keer nog steeds onzichtbaar.  

Daardoor heb ik deze maand niet alle katten kunnen fotograferen. Maar de katten waar ik wel mee heb kunnen samenwerken staan er prachtig op. Dat geeft me ook wat ruimte om wat over mijn modellen te vertellen.

Sam, van Sam & Moos, was een ietwat verlegen kat. Het kwam ook door zijn actieve broer Moos, die alle aandacht opeiste. Wat een lieve open kat was Moos. Nadat Moos geadopteerd was kwam Sam wat los. Dat was heel fijn om te zien. Ik heb hem kunnen fotograferen en als dank kreeg ik een knor-concert te horen. 

Mundo, de kat die naar de plek is vernoemd waar hij gevonden is, fotografeerde ik twee weken geleden toen hij nog in quarantaine was. Hij was zo energiek dat hij los mocht lopen en daardoor kon ik een fotoshoot met hem doen. Een week ervoor had ik weer eens van lens gewisseld. Het resultaat was dat Munda bijna de foto uitsprong. Zo heerlijk om met zo’n fotogenieke kat te werken. Door zijn enthousiasme viel tot twee keer toe een deel van de kattensnoepjes op de grond, helemaal diep onder de hokken. Maar geen zorgen, want Mundo stofzuigde alles op. 😀

Job ontmoette ik op hetzelfde moment als Mundo, in quarantaine, maar hij had nog wel huisarrest. Ik keek er vorige week dus naar uit om Job te ontmoeten. Maar… ook dat ging niet helemaal zoals ik had gehoopt. Hij had een kapje om omdat hij een hechting aan zijn pootje had. Zo sneu om hem verstijfd op een stoel te zien liggen. Deze week is het echter wel gelukt. Wat een feest om rode Job in het gifroze kittenkamer-stoeltje te zien zitten. Het verbaast me soms nog steeds hoe ongelooflijk lief katten kunnen zijn nadat ze op straat zijn gevonden. Zoveel vertrouwen.

En dan als laatste de broertjes Monty & Mozy. Zij waren pas gisterochtend uit quarantaine verhuisd. Ik zag alleen Monty toen ik binnenkwam. Hij wilde heel graag aandacht en spelen. Na zoveel schuwe katten te hebben gezien maakte mijn hart een sprongetje. Zijn donkere broer zat nog wel verstopt. Per ongeluk ontdekte ik zijn glanzende ogen in de box van een krabpaal. Toch kwam ook Mozy even later gedag zeggen. Wat een prachtig mooie lieve katten. 

Sam & Moos en Mundo zijn inmiddels geadopteerd. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *