WEBLOG

Lieve kopjes

Door: Jolanda Boekhout | 24 februari 2023 | Reacties (1) >

Jah! De ‘aftrap’ is gegeven. Vanaf nu kun je een op maat gemaakte hanger met een foto van je geliefde huisdier bestellen. Omdat dit proces heel persoonlijk is, kun je geen hanger in een winkelmandje stoppen. Maar dat is eigenlijk met alles dat ik doe zo. Persoonlijk contact is zoveel fijner.

Vorige week was een buurmeisje jarig en kreeg ik de vraag van haar moeder of ik weer een superleuke hanger voor haar dochter wilde maken. Dit keer was het ‘onderwerp’ het kopje van een mooie Basset Hound. Tweeëneenhalf jaar geleden heb een mooie hanger voor haar zusje gemaakt met het kopje van een lieve pup. Natuurlijk wilde ik dat heel graag maken, want het is altijd zo leuk om iemand te verrassen met een sieraad van een geliefd dier.

Mijn proces van hangers maken met giethars is lang geweest, zo’n drie jaar. Dat heeft me de kans gegeven om uit te zoeken wat de beste manier is. Want werken met giethars kijkt ontzettend nauw. Het goede papier voor de foto, de juiste lijm, nauwkeurig voorbereiden en schoon werken dragen allemaal bij tot een mooi resultaat dat ook nog lang mooi blijft. Gelukkig was Becky Nunn van Nunn Design heel behulpzaam met het beantwoorden van al mijn vragen. De voorbeeldhangers die ik nu heb liggen, zijn al anderhalf jaar mooi gebleven, dus ik vertrouw erop dat mijn huidige werkwijze de goede is.

Supertof dat mijn buurvrouw opnieuw met de vraag kwam om een tweede hanger te maken, want de hanger van het pupje was helaas verkleurd. Nog net niet helemaal goed gemaakt. Maar… een nieuw exemplaar is in de maak.

Ik heb de smaak te pakken en wil graag meer mooie hangers maken. Ik geniet altijd als ik langs onze fotomuur met foto’s van onze katten loop. Als ik een hanger zie met een heel klein beeldje van een lief kopje erin dan krijg ik echt nog meer zo’n ‘aah’-gevoel.

Er liggen nu wat flyers bij dierencrematoria. Hoop dat ik mensen de troost kan geven van een foto in een mooie hanger. Je kunt de hanger natuurlijk gewoon dragen, maar ook bijvoorbeeld om een urn hangen.

De ketting maak ik zelf naar jouw wensen. Ik heb verschillend materiaal waar je uit kunt kiezen (zie de middelste foto hierboven). Ja, er komt wat uit China, de drie grote varianten. Dat heb ik gebruikt in de testfase. De vijf zilveren hangers komen uit de Verenigde Staten waar het door Nunn Design zelf gemaakt wordt. Ik fotografeer je dier thuis op locatie, maar jouw eigen foto van je dier kan ik ook gebruiken.

Wil jij een op maat gemaakte hanger van je geliefde dier? Je bent welkom om me te mailen met je wensen en je vragen. (En mocht jouw hanger binnen een jaar toch verkleuren… dan maak ik met liefde een nieuwe voor je.).


Eén reactie op “Lieve kopjes”

  1. Veronica schreef:

    Oooh super, ik ga even kijken wat ik wil met een foto van Ninah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *