WEBLOG

Doe mee: week 8 | gordijn

Door: Jolanda Boekhout | 12 juli 2021 | Reacties (1) >

De laatste week van de foto-challenge! Laatste kans om mee te doen! 

En nóg een tweede laatste kans! Vandaag en morgen zijn ook de 2 laatste dagen van de crowdfunding-campagne.

HELP! Ik ben er nog niet helemaal. Ik heb nog 10% te gaan tot 80%. Als ik namelijk 80% van het doelbedrag haal, dan kan ik het boek nog steeds maken. Met wat rekenwerk gaat dat lukken. Want na zoveel liefde en energie erin gestoken te hebben kan het niet mislukken.

Doneer! Laatste kans! Help POES POES POES! naar de eindstreep

Terugkomend op de laatste week van de challenge… Deze week is het thema ‘gordijnen’. Dat kan makkelijk zijn, want katten houden enorm veel van gordijnen. Let maar eens op. Gordijnen zijn er om in te slapen, om je in te verstoppen, om de ingang in kwijt te zijn en om in te klimmen.

Dat laatste doen onze katten gelukkig niet, klimmen. Alhoewel onze gordijnen niet ongeschonden zijn, omdat ze veel te lang zijn, 🙀, en Teddy & Mies er als kittens graag met elkaar in speelden. Ach… als je katten maar gelukkig zijn! Toch?

Laat je favoriete ‘gordijn-moment’ zien. Deel hier…. en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 8 | dag 1 | Gordijn

Mies in het ochtendlicht. Lieve Mies kijkt graag naar buiten. Deze keer nog net niet verstopt achter het gordijn. Wel zo’n moment dat me mijn adem doet inhouden. 

Week 8 | dag 2 | Gordijn

“Hee! Wat heb je met de uitgang gedaan?” 

Even iets om te lachen op deze woensdag. Piet kan heel grappig zijn. Hij heeft een duidelijke eigen mening, is soms een brombeer. Toch kan hij zich ook voordoen als een onbevangen jongeling. Zoals in dit filmpje. Als ik ‘m zo zie, dan moet ik stiekem grinniken. Niet te hard, want dan klimt hij weer uit het gordijn.

Week 8 | dag 3 | Gordijn

Aaaaah! Bijna weekend. Zo’n zin om me terug te trekken op een stil en verborgen plekje. Net zoals Tara tussen de gordijnen. Even de stekker eruit…. 

Terug naar jou. Hoe ziet jouw kat’s ‘verstopplek’ eruit? 

Week 8 | dag 4 | Gordijn

Heerlijk…. nu is het echt bijna weekend. Ik ga maar eens doen wat Piet doet. Fijn weekend! 

Hoe kan je zo’n gezicht weerstaan? Ook weer zo’n ontdekking die je doet stoppen waarmee je bezig bent. 

In 2016 hebben Eric, de kattenclub en ik negen maanden in een caravan gewoond tijdens de verbouwing van ons huis. ’T was klein, maar we misten niets. Ook de katten misten niets. We hadden zo’n heerlijke zithoek met dikke kussens waar de katten heel vaak bovenop lagen. Ontelbare keren heb ik ze betrapt op zo’n snoezelmoment… 

Week 8 | dag 5 | Gordijn

Wat een gezellig thema. Zolang je je niet stoort aan het feit dat gordijnen met een kat in huis niet altijd lang mooi blijven, word je telkens weer verrast door een mooi beeld. 

Er zijn veel verschillende manieren waarop katten van gordijnen genieten. De één verstopt zich erin en de ander gaat erop liggen. Mies en Teddy speelden graag in de gordijnen toen ze klein waren. De gordijnen zijn niet meer ongeschonden. Maar wat geeft dat. Een haal her en der maakt het genieten niet minder

Week 8 | dag 6 | Gordijn

Dan is het weekend alweer voorbij. Ik ben heel druk bezig geweest met bijenzaken waardoor de kattenclub binnen heeft moeten vertoeven. Gelukkig zorgden de kippen voor wat entertainment.

Je hebt de mogelijkheid om het gordijn te gebruiken als beschutting voor ongewenste gluurders. Alleen val je nog steeds heel erg op als je niet dezelfde kleur hebt als het gordijn. 

Week 8 | dag 7 | Gordijn

En weer zo’n heerlijk beeld. Daar zou je toch zo bij gaan liggen… Ook al bedekt het gordijn je niet helemaal, dan is het nog steeds een prachtig stuk stof om je verstopt te voelen. Deze foto is ook weer uit de caravan. Dit blijft voor mij dierbare herinneringen oproepen.

Creëer jouw eigen favoriete ‘kat en gordijn’ foto en tag met #poespoespoeshetboek

Zo! Ik hoop dat je genoten hebt van acht weken uitdagingen, foto’s maken van je kat en samen herinneringen maken. Ik heb enorm genoten van het herinneringen ophalen. Al die lieve, knappe, avontuurlijke acties, schootmomenten, genietmomenten terug te zien was fantastisch.

Vanaf deze week ga ik me focussen op het maken van mijn boek. Het sfeerbeeld is er. De invulling met alle tekst en foto’s gaat nu gebeuren. Ik kijk er heel erg naar uit om het boek te gaan zien groeien. Tussendoor zal ik beelden van het ontstaan delen. Zodat het boek ook voor jou meer en meer gaat leven.

xo
Jolanda


Eén reactie op “Doe mee: week 8 | gordijn”

  1. Joke Blokland schreef:

    Quatorze juillet, feest in Frankrijk. Jij en Eric hebben ook iets met Frankrijk. Moge deze dag voor jou ook feestelijk uitpakken en kun je met jouw boek starten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *