WEBLOG

Dertig mooie gezichtjes

Door: Jolanda Boekhout | 1 mei 2014 | Nog geen reacties >

In oktober 2013 heb ik weer eens meegedaan aan een open dag. Die dag is alweer even geleden. Door de hectiek van de verbouwing die mijn partner en ik in ons huis hebben uitgevoerd is het me helemaal ontschoten om de foto’s te delen en iets over de fotosessie te schrijven. Totdat ik een stukje schreef voor de workshop PaardEnFoto die ik samen met Astrid Loriaux geef op 20 juni.

Ik ken Vivian, dierenarts bij Dierenzorggroep Gorinchem, en haar collega’s van mijn fotoreportage van de reis met Stichting Dierenopvang Bosnië naar Bosnië in 2012. Dat was een ongelooflijk trieste, en tegelijkertijd ook mooie, ervaring. Ik voelde me vereerd dat Vivian me vroeg of ik mee wilde doen met de open dag.

Meestal hou ik me verre van fotograferen in dierenwinkels, op honden- en kattenshows en open dagen. Niet omdat ik dat niet leuk vind om te doen. Verre van dat. Want ik krijg zoveel leuke kopjes voor de lens. En de dag vliegt voorbij.

Wat me altijd opvalt aan dit soort evenementen is dat de verdiensten zo tegenvallen. Financieel is fotograferen op open dagen en dergelijke voor mij niet aantrekkelijk om te doen. En dat vind ik zo ongelooflijk jammer. Ik vraag me wel eens af hoe dat nou komt. Aan het resultaat kan het niet liggen, al zeg ik dat natuurlijk zelf. Ideeën?

Soms heb ik er wel weer eens zin in. Het is tenslotte ook goed voor mijn naamsbekendheid. Dan geniet ik van zo’n dag. Zo ook van deze open dag.

Het was een drukte van jewelste. Zo druk zelfs dat ik achteraf hoorde dat mensen weg zijn gegaan omdat de hal van de kliniek continue vol stond met mensen en hun dier.

Het resultaat is prachtig geworden. Wat ik zo apart vind om te zien, is dat dit studiofotografie is, maar dat ik toch altijd weer terugval op mijn eigen stijl. En dat kan eigenlijk best. Ogen fotograferen en close-ups maken zijn toch wel mijn favoriete stijl.

Zo zonde om de foto’s te laten verstoffen in mijn archief. Hoogste tijd om te delen dus. Dertig mooie gezichtjes delen is iets te veel. Hier is een selectie van schatjes. ‘In alphabetical order’, :-D, Bailey, Chesto, Chloe, Falco, Lady, Lena, Mees, Sienna, Sita en Sjakie. Geef ze een dikke knuffel!

xo

Jolanda


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *