WEBLOG

Jumping with the horses….

Door: Jolanda Boekhout | 24 februari 2014 | Reacties (1) >

….een grappig ‘stop-motion’ video van Tinky en Rusty. De laatste twee jaar heb ik een aantal keer de kans gehad een fotosessie met Tinky te doen. Met de foto’s van de laatste sessie heb ik een stop-motion video gemaakt voor Xanthe Berkeley’s class Time Capsules. Mijn eerste video. En daar ben ik best wel trots op.

Jumping with the horses from Jolanda Boekhout on Vimeo.

Tinky en Astrid heb ik ontmoet in 2012. Tinky wilde model staan voor mijn 2013 jaarkalender. Het was een moeilijke tijd voor me omdat mijn partner Eric en ik ondergedompeld werden in de ziekte en het komende verlies van onze kat Puk. In een echt goede stemming was ik dus niet. Tinky had dat heel goed door. Ze maakte me met haar gedrag duidelijk dat het niet het beste moment voor een fotoshoot was. Ze werkte niet echt mee. Na de fotoshoot werd ik goede vrienden met Astrid en zo kreeg ik de kans om de fotoshoot opnieuw te doen. Meerdere keren zelfs.

Tijdens de laatste fotoshoot twee weken geleden heb ik gespeeld met wat actie samen met Tinky en Rusty. Ondanks dat ik mezelf helemaal heb toegelegd op close-up fotografie sinds ik begon als dierenfotografie vind ik de energie die uit de beelden spat heel erg mooi. Ik hoop dat er wat vaker van dit soort fotoshoots op mijn pad komen.

… a sweet video for you starring Tinky and her friend Rusty. Over the last one and a half year I’ve had the chance to photograph Tinky several times. With the photos from the last shoot I’ve created a stop-motion video for Xanthe Berkeley’s class Time Capsules. My first video. I feel a tiny bit proud.

I met Tinky and her owner Astrid for a shoot for my 2013 calendar in 2012. It was a hard time for me because my partner Eric and I were dealing with the upcoming loss of our cat Puk. So I wasn’t in the best mood. Tinky knew that. And she made me aware that it wasn’t the best time for a photoshoot. After that first shoot I became good friends with Astrid and so I got more chances to photograph Tinky.

This last shoot I got to play with some action photography together with Tinky and her friend Rusty. Although I have grown more into close-up photography since I started as an animal photographer I love the energy that flows out of these images. So I hope to do more of these shoots sometime soon.

xo

J.


Eén reactie op “Jumping with the horses….”

  1. Joke Blokland schreef:

    Ik heb grote bewondering voor wat je allemaal voor elkaar krijgt. Mooie foto’s is prettig om naar te kijken, maar bewegende beelden met muziek erbij is toch ook wel erg leuk. Mijn complimenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *