WEBLOG

Delen van inspiratie

Door: Jolanda Boekhout | 27 februari 2012 | Nog geen reacties >

English version here >>

Zoals je je wel kunt voorstellen ben ik verknocht aan dieren. Omdat je hier beland bent, denk ik dat jij ook van dieren houdt en misschien wel dieren in huis hebt rondlopen. Mijn interesse in dieren is best breed. Dat gaat van mooie boeken over dieren, iets doen voor (zwerf)dieren, communiceren met dieren tot, natuurlijk, dierenfotografie.

‘Beelden van alledaags leven’

Wat ik leuk vind, is om naast het delen van mijn foto’s ook iets te delen over wat me inspireert op gebied van fotografie en in de dierenwereld. Dat kan een boek zijn, of een getalenteerde dierenfotograaf, maar ook een interessante website, bijzondere speeltjes en zelfs leuke opdrachten om zelf uit te proberen op je huisdier.

Vandaag wil ik een mooie foto en een inspirerende website met je delen: The Dog Blog by RiverDog Prints.

Sinds 2010 ben ik kind aan huis bij Big Picture Classes, een organisatie die online inspirerende cursussen en workshops aanbiedt op gebied van fotografie, schrijven, persoonlijk welbevinden en mindfull leven. Inmiddels heb ik alle fotografie cursussen van Tracey Clark gevolgd en deze maand is zelfs mijn eigen cursus online gegaan, Pet Photography.

Het mooie aan deze manier van leren is dat je contact hebt met interessante mensen over de gehele wereld. Door de cursussen van Tracey ben ik in een kring van prachtige getalenteerde vrouwen beland die allemaal gepassioneerd fotograferen, waaronder een aantal die verzot is op het fotograferen van hun eigen dieren. Eén van die vrouwen is mijn vriendin Kris McNeil.

Een foto van Kris’ hond Roscoe is vorige week genoemd op Angie Allen’s The Dog Blog. Haar foto laat een herkenbare dagelijkse gebeurtenis zien en is prachtig en inspirerend.

Veel dierenfotografen werken in een studio. Omdat ik denk dat dieren het meest op hun gemak zijn in hun eigen omgeving werk ik altijd bij mijn modellen thuis. Mooie fotografie  gaat ook over de alledaagse dingen die je met je dier mee maakt. Zoals de foto van Kris laat zien. Dit soort taferelen maak ik in mijn werk niet vaak mee, maar ik kan er wel intens van genieten.

De dogblog van Riverdogsprints is een genot voor het oog en zeker de moeite waard om te volgen. Wekelijks wordt er een nieuwe foto gedeeld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *