WEBLOG

Eindeloze mogelijkheden!

Door: Jolanda Boekhout | 13 februari 2012 | Nog geen reacties >

English version here >>

Een tijdje geleden ontving ik een bericht van Kirsten die kort geleden haar kat had verloren. Ze had weinig foto’s laten afdrukken in het verleden en de foto’s die ze had waren gemaakt met haar telefoon. Van de kwaliteit was ze niet onder de indruk.

Eric en ik hebben vorig jaar afscheid moeten nemen van onze katten Jesse en Tom. Het eerste wat ik deed was in mijn archief duiken om een foto te zoeken die ik kon afdrukken en neerzetten. Iets tastbaars te hebben, in de vorm van een foto, helpt mij om de herinnering levend te houden en Jesse en Tom dichtbij te voelen.

Het bericht van Kirsten raakte me omdat ik wist hoeveel verdriet het deed om geen mooie tastbare herinnering te hebben.

‘Wat een uitdaging!’

Na het lezen van het bericht kreeg ik een ingeving. Mijn vingers kriebelden om het uit te proberen. Wat zou ik kunnen doen met de foto’s van Kirsten als ik die naar mijn iPhone zou uploaden? Zouden de ‘afgekeurde’ foto’s iets moois kunnen opleveren als ik die zou bewerken met wat apps? Wat een uitdaging!

Sinds ik mijn iPhone heb ben ik een fervent fan van iPhoneography. Ik gebruik verschillende apps om mijn foto’s te bewerken. Wat het fotograferen met mijn iPhone en het bewerken van mijn foto’s zo leuk maakt, is dat bijna elke foto om te toveren is tot een creatief kunstwerk. Niet allemaal natuurlijk.

Zes foto’s heb ik op verschillende manieren bewerkt. Het is me gelukt om van foto’s die op het eerste gezicht gewoon leken iets bijzonders te maken. Vijf foto’s zijn uiteindelijk te gebruiken, omdat één foto toch wel heel klein bleek te zijn.

De mogelijkheden met iPhoneography zijn oneindig. Het enige ‘nadeel’ is dat de foto’s niet al te groot kunnen worden afgedrukt, de maximum grootte is 20x20cm of zelfs maar 13x13cm. Een fotoserie van vier, vijf of zes kleine foto’s ingelijst met een mooi passe-partout kan er echter prachtig uitzien.

Dit unieke experiment heeft ervoor gezorgd dat ik iets nieuws kan aanbieden, JofabiPhoneography, een creatieve fotobewerking van jouw eigen foto’s. Deze ‘fotosessie op afstand’ omvat een fotobewerking van een uur met maximaal vijf foto’s, een online fotoboek met het resultaat, vijf prints van 13x13cm of 20x20cm (afhankelijk van de grootte van de originele bestanden) en de digitale bestanden van de bewerkte foto’s. Dit alles voor een prijs van €75,-, inclusief BTW.

Dit wordt creatief genieten! Wil je meer weten? Bel of mail me gerust.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *