WEBLOG

Katten van de maand! (april 2024)

Door: Jolanda Boekhout | 16 mei 2024 | Nog geen reacties >

Iedere week is het een verrassing welke katten ik in het dierenasiel aantref. Geen verhaal is hetzelfde en dat geldt ook voor alle katten. Sommigen raken me in mijn hart. De katten die wat langer op een thuis wachten. Zoals Sam in februari. Sam zat lang verstopt in een veilige doos. Zijn broer was snel geadopteerd. Daarna ontdooide Sam. Gelukkig is Sam gisteren ook geadopteerd. Ik heb nog fijn even afscheid kunnen nemen. 

Ook deze maand heb ik een paar favorieten, Afraa en Nugget, allebei geadopteerd. Afraa was enorm liefdevol en wilde vol vertrouwen knuffelen. Afraa is zo’n lieve dame die ervoor zorgt dat je uren niks meer doet zodra ze op je schoot gaat liggen. Haar neus was heel mooi beschilderd. Ongelooflijk hoe katten soms gekleurd zijn. Zwerver Nugget is naar het asiel gebracht toen hij ‘thuis’ kwam met een kip. Alleen was het zijn thuis niet en waren de eigenaren van de kip niet superblij. Vandaar zijn naam. Golden nugget had ook gepast, want wat een zachtaardig ventje, eentje met een gouden hartje. 

Ook met Percy had ik een mooie klik, wat een mooie oudere dame. Enthousiast om te knuffelen, maar ook heel bescheiden. En een koninklijke dame, want ze had een kroontje op haar voorpootje.  

En toen stond er ineens een hond voor mijn lens. Dat was weer even wennen. Honden zijn zo anders dan katten. Veel makkelijker te dirigeren… Soms dan, want Xantho vond het lastig om te begrijpen wat ik van hem wilde. Dat komt misschien omdat ik honden een beetje ontwend was. En hij kreeg ineens een onverwachte buurman die heel interessant was. Maar het is toch wel gelukt. 

Als laatste broers Tom & Jerry. Wat een ontzettend leuk duo. Bijna had ik ze samen vereeuwigd, maar het lukte net niet. Tom & Jerry waren zo dol op elkaar dat ze allebei tegelijk op schoot wilden zitten. Niets zo leuk als lekker te chillen met twee katten op je schoot. 

Oh, en dan vergeet ik Dikkie Dik en Doortje helemaal. Dikkie Dik, zijn naam doet hem geen eer aan. Dat is niet zijn echte naam, want hij is zwervend gevonden. Hij is wat stevig, maar dat komt vast goed als hij zijn gouden mandje gevonden heeft. Dikkie wist niet van ophouden met knuffelen. Heel kalm keek hij me aan met grote openhartige ogen. Wat zou hij me vertellen als hij kon praten. Hij drapeerde zich op de plank en begon te poseren als een supermodel. 

Tja en Doortje… wat een energie en dat voor een oudere dame. ‘De tunnel’, die meestal extreem populair is bij kittens, is haar favoriete speelobject. En dan wel op tijd loslaten, want je handen kunnen in de weg zitten. 

Doortje en Dikkie Dik wachten nog op een gouden thuis. En de twee ‘langzitters’ Fien en Jonas, katten van maart. Fien is ontzettend leuk aan het worden. De eerste keer heb ik haar scherpe nagels gevoeld. Daardoor ben ik een beetje op afstand gebleven. De nagels waren eenmalig, want nu is het een speelse en vrolijke dame. Iedere week ga ik even bij haar op bezoek. Ook Jonas kan extra aandacht gebruiken. 

Dus… wie geeft Fien, Jonas, Dikkie Dik en Doortje een thuis? Neem contact op met Dierenasiel Walcheren als je interesse hebt. De katten zijn op afspraak te bezoeken. Het zou zo mooi zijn als deze vier binnenkort hun ‘forever home’ vinden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *