WEBLOG

Katten van de maand! (maart 2024)

Door: Jolanda Boekhout | 16 april 2024 | Nog geen reacties >

Wat heb ik in maart weer een mooie katten mogen fotograferen in het Dierenasiel Walcheren. Ongelooflijk genieten om een middag samen te zijn met de katten. Ze zijn allemaal heel verschillend. De één is een heel enthousiaste knuffelaar (Luna) en kijkt heel geduldig in de lens, de ander is een drukteschopper die heen en weer springt en me laat zuchten (Mango), weer een ander vindt een fotoshoot helemaal niks (Jonas). 

De meeste katten zijn gelukkig kort in het asiel. Sommigen zie ik maar één keer en er zijn er ook bij die ik een paar weken zie. Die daardoor een speciaal plekje in mijn hart krijgen. 

Qwizzel & Zusje heb ik een paar weken mogen meemaken. Het duurde even voordat ik hen kon fotograferen, want ze lieten zich een paar keer niet zien. Vooral Qwizzel was onzichtbaar. Zusje kwam uiteindelijk los en ging blij achter een veer aan de krabpaal in. Wat een mooie glanzende kat.  

Sommige katten zijn aandoenlijk, zoals Fien. Die behoorlijk loenste. Ze bleef maar klauwen met haar voorpootjes. Blij om me te zien. Ondanks de blijdschap een dame met een pittig karakter, want haar nagels waren scherp. 

Lucky was een echte Oosterse schoonheid. Met net zo’n luide stem. Heel grappig. Ondanks zijn slanke schoonheid was hij geen supermodel.

Jonas was een bijzondere jongen. Duidelijk een jongen van de straat en niet blij met zijn verblijf in het asiel. Een fotoshoot was hoognodig om zijn verblijf in het asiel zo kort mogelijk te houden, maar leuk vond hij het niet. Gelukkig liet hij zijn gezicht toch van zijn mooiste kant zien. 

Bij Luna ging het licht uit… letterlijk dan. Door werkzaamheden ging het licht uit. Dat zorgde voor een extra pauze samen, die Luna met liefde op mijn schoot doorbracht. Zo’n prachtig en grappig gezicht met zo’n mooi wybertje op haar neus. Je zou haar toch zo opeten?

Mango was nog niet plaatsbaar. Maar wat een energieke jongeman. Duidelijk blij met wat aandacht. Zo blij dat hij vol enthousiasme de krabpaal omgooide. Een jongen die van serieus spelen houdt. Ook weer zo’n kat die mijn hart raakt. Maar dat doen ze eigenlijk bijna allemaal.

Zoals de laatste van maart, Blacky. Het evenbeeld van mijn eigen Blackie. Het voelde alsof ik hem al jarenlang kende. Wat een liefdevol en open karakter. De fotoshoot met hem ging vanzelf, we hoefden niet aan elkaar te wennen. Blacky heb ik natuurlijk ook maar één keer gezien. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *