WEBLOG

Feest! Het is dierendag!!!

Door: Jolanda Boekhout | 4 oktober 2023 | Reacties (1) >

In huize Poes! is het eigenlijk iedere dag dierendag. Piet, Teddy & Mies zijn onze gezinsleden van wie we dagelijks enorm genieten. Als ik deze drie gezichten zie, dan denk ik dat ze gelukkig zijn bij ons. 

Ondanks dat ze dagelijkse alle knuffels krijgen waar ze om vragen, er iedere dag lekker eten klaar staat, er plekjes zijn om zich in te verstoppen, palen zijn om in te klimmen en dat we lekker met z’n allen in bed kruipen aan het einde van de dag, geef ik ze vandaag toch een extra knuffel. 

Maar misschien gaat dierendag juist om die dieren die het niet goed hebben. Honden, katten en konijnen die geen fijn thuis hebben. Die in het asiel wachten op een gezin waar ze gelukkig kunnen zijn. Of fokdieren die in slechte omstandigheden gehouden worden. Wilde dieren die het steeds moeilijker hebben omdat hun habitat verdwijnt. Dieren in de bioindustrie die, opeen gepropt in een stal met weinig tot geen daglicht, een veel te kort leven hebben. Dat zijn de dieren waar het op dierendag om gaat. 

Ik ga maandag de katten fotograferen in het Walcherse dierenasiel. Dat is niet op dierendag maar het helpt hopelijk wel om de katten de weg naar hun gouden mandje te laten vinden. Doe jij vandaag iets voor die dieren die onze steun nodig hebben? 

Geniet extra van elkaar vandaag!


Eén reactie op “Feest! Het is dierendag!!!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *