WEBLOG

Doe mee: week 5 | rust

Door: Jolanda Boekhout | 22 juni 2021 | Nog geen reacties >

Na actie komt rust. Mijn favoriete moment om mijn katten te fotograferen. Mijn katten slapend fotograferen is een grote uitdaging omdat ze mij meestal al lang gehoord hebben. Soms houden ze hun ogen dicht en draaien ze zich nog eens om. Met een beetje pech zijn ze klaarwakker en is het moment voorbij. Maar als ik geluk heb en ze houden zich slapend, dan kan ik me uitleven in het zoeken naar de juiste hoek.

(Maar wat zeg ik… mijn katten zijn natuurlijk leuk op ieder moment van de dag.).

Laat jouw kat’s rustmomenten zien op social media en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 5 | dag 1 | rust

Een nieuwe themaweek! Deze keer gaat het over ‘rust’. Katten kunnen ieder op hun eigen manier liggen, slapen, chillen, relaxen, soezen… observeer zelf maar. 

Na een knuffelmoment vertrok deze heer naar zijn stoel, drapeerde zich en gaf zich over aan een dutje.

Hoe ziet jouw kat’s favoriete slaaphouding er uit? 

Week 5 | dag 2 | rust 

Soms vinden katten een ongelooflijk oncomfortabele plek heerlijk om te liggen terwijl het er ook nog eens comfortabel uit ziet. Als het maar lekker in het zonnetje is dan is het vaak goed. Tara vond ik gedrapeerd op de houten drempel voor de deur.

Op welke plek heb jij jouw kat wel eens gevonden waar jij nou nooit zou gaan liggen?

Week 5 | dag 3 | rust

Na een dag werken in de tuin vond ik de heren zo op de bank. ‘Hé… en waar moet ik nou zitten?’ Zitten…nou niet… Natuurlijk stoor ik Black en Piet niet als ze zo prinsheerlijk gedrapeerd liggen. Zo zonde dat de bank niet een stukje groter is, want ik had er graag bij gaan liggen.

Op welke gekke manier vind jij je kat slapend?

Week 5 | dag 4 | rust

Lepeltje lepeltje… toen Teddy & Mies nog samen sliepen. De meisjes waren twee maanden oud toen we hen konden ophalen bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Wat was dat een heerlijke tijd. Die trappelende voetjes door de kamer te horen rennen, dat vergeet ik niet snel. Ze waren onvermoeibaar en onafscheidelijk. Nu zijn ze grote dames en is de liefde van toen over.

Hoe staat het met de liefde tussen jouw katten? (Als je samenwoont met meer dan één.)

Week 5 | dag 5 | rust

Katten kunnen op de meest vreemde manieren en plekken slapen en chillen. Mies drapeert zich soms als een klein bol ‘propje’ dat me ademloos laat stoppen waar ik mee bezig ben. Zoals hier. Beste luie manier om te liggen en tegelijkertijd van het uitzicht te genieten. Een slapende kat ongemerkt naderen en fotograferen kan een uitdaging zijn.

Welke pose van jouw kat ontroert jou? 

Week 5 | dag 6 | rust

Soms word ik geraakt door de aandoenlijke manieren waarop mijn katten zichzelf kunnen zijn. Door simpelweg ergens tegenaan te gaan liggen en de binnenkant van hun oogleden te bestuderen. Zo mooi ook hoe Teddy lijkt te glimlachen. Geniet van deze mooie zondagavond. 

Deel jouw kat’s glimlach en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 5 | dag 7 | rust

Maandag slaapdag. Opstaan ging niet zo snel vandaag. En helaas was het ochtendlicht vanochtend niet zo mooi als op deze foto. 

In de rust van de morgen kan het licht heel mooi naar binnen schijnen. Black weet als geen ander hoe je kunt genieten van de zon. Nou ja… van genieten weten alle katten toch eigenlijk wel op ieder moment van de dag. ‘Pluk de dag’ lijkt hun motto. 

Als jij je kat zou zijn, wat is dan je motto? 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *