WEBLOG

Doe mee: week 4 | actie

Door: Jolanda Boekhout | 16 juni 2021 | Reacties (1) >

Mijn katten houden van actie. Black en Piet zijn niet meer de jongsten en toch kunnen ze uit hun bol gaan alsof ze nog jonkies zijn. Voorbeeld voor mij dat je nooit te oud bent om je jong te voelen. Deze week heb ik ook gekozen voor twee filmpjes. Film is iets wat me altijd moeilijk leek, terwijl ik een cursus ‘stop motion’ gedaan heb, dus ik zou moeten weten hoe ik leuke momenten aan elkaar kan ‘plakken’. En voor mijn campagnevideo heb ik tenslotte ook iets moois gemaakt.

Afgelopen weekend bereikte de ‘teller’ 45% van het doelbedrag. Ik ben er nog niet. Nog twee weken te gaan. Ik hoop tenminste 80% gehaald te hebben eind juni. Dan kan ik mijn boek realiseren en alle lieve donateurs mijn tegenprestatie gaan geven.

Laat jouw kat’s actiemomenten zien op social media en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 4 | dag 1 | actie

Teddy is mijn kleine ‘yogini’. Haar rek- en strekoefeningen zijn een lust voor het oog. En ook wel jaloersmakend. 

Hoe komt jouw kat in actie om zich soepel te houden? Doe mee, laat jouw kat’s rek-en-strekmoment zien en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 4 | dag 2 | actie

“Als je een drukke dag gehad hebt, ga dan eens uit je bol. Ren je staart achterna en maak een koprol.”

Piet is de enige kat in huis die dit soort acties uithaalt. Hij is geen jongeling meer en toch vindt hij het prachtig om als een kitten zijn staart achterna te zitten. Wat meestal resulteert in grappige rolmomenten. Als kattenvriend herken je deze actie vast wel.

Week 4 | dag 3 | actie

Vandaag een filmpje. De laatste jaren gebruik ik zo nu en dan de videofunctie op mijn telefoon. Dat is eigenlijk heel leuk. 

Een prachtige manier om je dag te beginnen. Beetje tegen een pluizenbol slaan en in het luchtledige staren. Lijkt een beetje op mediteren maar dan anders. Teddy kan dit soms een minuut lang volhouden. Heerlijk om te aanschouwen. Laat jouw kat’s ‘zen-moment’ zien en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 4 | dag 4 | actie

Soms is het leven een beetje overweldigend. Vooral als je grote vriend je probeert te intimideren. Maar deze kleine Mies kan haar mannetje staan. En desnoods maak je gewoon een hoop geluid. Dat helpt ook. Leg de interactie tussen jouw katten vast (of tussen jou en je kat) en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 4 | dag 5 | actie

Met onze twee jongste meisjes maak ik heel andere dingen mee dan met onze twee oudste jongens. Zelfs een fris zomers regenbuitje zorg voor een aandoenlijk beeld. Daar kan ik zo van genieten. Wat is jouw genietmoment met je kat? Doe mee en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 4 | dag 6 | actie

“Houd je stevig vast aan iets of iemand waar je van houdt. En als er geen geliefde in de buurt is om te omhelzen, dan zijn er genoeg andere dingen om je aan vast te houden. Zoals een teddybeer, kussen, boom, of een klimpaal.”

Als Black mijn aandacht zoekt en dat lukt niet meteen dan rent hij door het huis en klimt met hoge snelheid in de klimpaal. Bij gebrek aan mijn omhelzing moet de klimpaal het ontzien. Welke actie laat jouw kat zien als hij jouw aandacht nodig heeft?

Week 4 | dag 7 | actie

Teddy vindt het prachtig als ik in de slaapkamer aan het werk ben. Bed opmaken, was ophangen, kleding wegleggen. Ze raakt dan zo enthousiast dat ze een spelletje met me doet dat ik zelf soms deed tijdens de gymles op de lagere school. 

Ken je ‘apie apie’ nog? Klimmen en springen op en over gymtoestellen zonder de grond te raken. Teddy is meester ‘apie apie’. Haar parcours gaat van de stoel via de dakbalk naar het bed en eindigt bij het raam. Van haar uitbarsting van energie word ik altijd heel vrolijk. Hoe gaat jouw kat uit haar of zijn bol?


Eén reactie op “Doe mee: week 4 | actie”

  1. Joke Blokland schreef:

    Je foto’s en filmpjes zijn mooi en leuk om te zien, maar je moet ook maar de juiste tekst erbij weten te zetten. Wat mij betreft slaag je daar goed in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *