WEBLOG

Doe mee: week 3 | ritueel

Door: Jolanda Boekhout | 10 juni 2021 | Nog geen reacties >

Het maken van deze foto-uitdagingen is een wandeling door ‘memory lane’ voor me. Wat zijn katten toch bijzondere dieren. Ik ben natuurlijk enorm bevooroordeeld. Want een hondeneigenaar zal hetzelfde over zijn hond zeggen.

Daaruit kan je concluderen dat dieren iets onbetaalbaars aan je leven toevoegen. Kat, hond, konijn, parkiet… het maakt niet uit. Ze maken je aan het lachen, je maakt samen mooie herinneringen, je creëert dierbare foto’s en er is ontzettend veel vriendschap en liefde voelbaar.

Over die kameraadschap, vriendschap en liefde gaat mijn boek. Je kunt nog steeds doneren: https://www.voordekunst.nl/projecten/11968-poes-poes-poes

Deze week is het thema ‘ritueel’. Ondanks dat het soms lijkt alsof een kat een vrij en onafhankelijk leven leidt, heeft een kat (die bij ons in huis leeft) toch ook een gestructureerd leven. Of misschien maken wij dat wel voor hem. Hieronder vind je zeven van mijn liefste rituelen.

Doe je weer mee? Laat jouw dierbaarste ritueel zien en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 3 | dag 1 | ritueel

“Geniet van het uitzicht. Neem iedere dag een moment om je te richten op de horizon. Het zorgt ervoor dat je wat ruimte in jezelf creëert”.

Alle vier mijn katten hebben hun eigen moment dat ze samen met mij beleven. Ik geniet van die momenten.

Hoe is dat voor jou, heb jij rituelen die jij samen met je kat beleeft? 

Week 3 | dag 2 | ritueel

“Adem in en adem uit, en laat mij je voeten warmen.”

Vanaf het begin dat Mies en Teddy bij ons zijn komen wonen, is het GENIETEN in hoofdletters. Zo mooi ook om hun verschillen en hun eigen voorkeuren te ontdekken. Kleine Mies ligt nu nog steeds graag tussen mijn voeten ’s avonds.

Welke speciale momenten deelt jouw kat met jou?

Week 3 | dag 3 | ritueel

Als er geen kattenluikje is dan draai je toch gewoon zelf die sleutel om?

Het vaste ritueel in de ochtend. Het ligt aan mijn bui of ik het grappig vindt of dat ik een zucht slaak. Piet moet en zal zijn controle-rondje door de tuin lopen. En dan gaat hij heel ver in de zin van dat hij tot vervelens toe blijft zeuren. Gelukkig werk ik thuis, dus kan ik de deur ieder moment van de dag voor hem open doen.

Waarmee maakt jouw kat je dol? 

Week 3 | dag 4 | ritueel

En andersom is het net zo. Als ik buiten ben en Tara vindt dat ze erbij moet zijn, ook als het regent, dan laat ze dat ook merken. Die lieve ogen kun je toch niet weerstaan…

Hoe verleid je kat jou?

Week 3 | dag 5 | ritueel

Het komt niet vaak voor dat ik alle katten in één beeld zie. Als er voedsel bij betrokken is, en ik ben later dan anders om het ontbijt te serveren, zoals op zaterdagochtend wel eens voorkomt, dan is die kans er wel. En iedereen wacht dan op zijn of haar eigen manier.

Hoe ziet jouw ontbijtritueel met jouw kat eruit?

Week 3 | dag 6 | ritueel 

Wanneer je na je verbouwing naar ‘het huis’ verhuisd bent en je tijdelijke huis staat nog op het terrein. En je laat soms wel eens de deur openstaan…. Dan kun je zo’n beeld als dit tegenkomen. Oude favoriete plekjes blijken nog steeds favoriet te zijn. Zeker als je samen gelukkig bent geweest op zo’n plek. 

Heeft jou kat een favoriete plek waar je hem of haar altijd terug kunt vinden?

Week 3 | dag 7 | ritueel

Als er voedsel is, in wat voor vorm dan ook, dan is één van mijn katten dichtbij. Piet is dol op yoghurt. Hij krijgt nooit tussendoortjes, maar als ik met mijn lepel mijn glas uitschraap, dan is hij present. Maakt niet uit waar ik ben, binnen of buiten. Nog zo’n ritueel die me dierbaar geworden is door de jaren heen.

Welk ritueel hebben jij en jouw kat samen opgebouwd?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *