WEBLOG

Doe mee: week 2 | kat in ’t bakkie

Door: Jolanda Boekhout | 31 mei 2021 | Nog geen reacties >

https://www.voordekunst.nl/projecten/11968-poes-poes-poes

En dat was alweer week 2 van de foto-challenge. Wat een leuke week. Toch veel makkelijker dan selfies maken met je kat. Katten kruipen als vanzelf in dozen en tassen. Zelfs als je een papieren zak of A4-tje neerlegt, dan is de kans groot dat je je kat erop terug vindt.

Doe je weer mee? Laat jouw kleinedoos-grotedoos-tas-papierenzak-mandje-A4-tje-moment zien en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 2 | dag 1 | kat in ’t bakkie | “When you sit you fit.”

Doosjes, doosjes, doosjes… Hèt magische object voor katten. Althans voor mijn katten. In het kleinste doosje zullen ze proberen te zitten. Vooral Piet is doosjes-fanaat. Maar, als je erin zit, dan pas je ook! In welke ‘objecten’ proberen jouw katten zich te wurmen? (Tip: zoek een superklein doosje en observeer.).

Doe mee en laat jouw mooiste doosjes-moment zien.

Week 2 | dag 2 | Kat in ’t bakkie’ | “Begin de dag leeg.”

“Begin iedere dag met een lege doos en probeer ‘m gedurende de dag zo leeg mogelijk te houden. Als je ‘m dan toch vult, vul ‘m dan alleen met leuke dingen.” 

Mies houdt van lege dozen. Want in een volle doos pas je natuurlijk niet. Ze houdt ervan om lege dozen te vullen met kattenspeeltjes of met zichzelf. Bij voorkeur zijn haar dozen dus leeg. Toch is het me gelukt om Mies een keer beduusd te zien. “Wat maak je me nou?” 

Het blijft leuk om je katten telkens wat nieuws voor te schotelen. Wat zijn jouw laatste ‘kadootjes’?

Week 2 | dag 3 | kat in ‘t bakkie | “Het gelukkigste…”

“Waarom op een zacht kussentje zitten als je ook op een oude papieren zak kan zitten? Het is gewoon een kwestie van perspectief. Kies niet het mooiste om op te zitten maar datgene waar je het gelukkigst van wordt.” Al zoveel jaar samen en dan nog weet Piet me altijd te laten stoppen. Het zou me niet meer mogen verbazen. King Piet. Ik hoef zelfs maar een klein stukje papier neer te leggen en Piet weet het te vinden. 

Op welke ‘objecten’ zitten jouw katten het liefst?

Week 2 | dag 4 | kat in ’t bakkie | “Walnoten en Teddies”

Hah! Je kunt ook nooit eens iets ergens neerleggen. Deze grote papieren tas is een overblijfsel van mijn trip naar Frankrijk. Die was goed voor boodschappen, onderweg walnoten verzamelen en…. kleine Teddies. Mijn katten zijn ware houdini’s. Alles moet uitgeprobeerd worden, met de intentie om te ontdekken of je erin past. Dat herken jij vast ook wel met jouw kat…

Week 2 | dag 5 | kat in ’t bakkie | “Wat is de goede manier”

Voor Teddy zijn er meer manieren om je jeans aan te trekken. Sommige van die manieren liggen niet zo voor de hand, maar wie geeft daarom. De tijd nemen ’s ochtends en dingen op een andere manier doen kan heel verfrissend zijn.

Op welke manier helpt jouw kat je bij het opstaan ’s ochtends? 

Week 2 | dag 6 | kat in ’t bakkie | “Wegwezen… mijn doos”

Alleen hierom wil je pakketjes van @Coolblue ontvangen. Dozen hebben een onverklaarbare aantrekkingskracht op katten. Kattenmensen weten dat en zelfs een grote bekende winkel zet dat op hun doos.

Wat is jouw gekste doos-moment?

Week 2 | dag 7 | kat in ’t bakkie | “Weg… weg… weg…”

Dit gebeurt er als je de deur van het toilet open laat staan…. De nieuwe favoriete chillplek van Mies. Helemaal voor haar alleen.

Welke onverwachte verstop-ontdekking van je kat heb jij ooit ontdekt? 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *