WEBLOG

Doe mee! week 1 | selfie | zeven weken plezier met je kat

Door: Jolanda Boekhout | 25 mei 2021 | Nog geen reacties >

https://www.voordekunst.nl/projecten/11968-poes-poes-poes

De eerste week met ‘uitdagingen’ is achter de rug. Het thema van de eerste week was ‘selfie’. Wat niet het makkelijkste thema voor mij is. Want ik sta zelf niet graag voor de lens. Maar ik heb vier lieftallige modellen die me altijd helpen.

Dit thema lijkt moeilijker dan het is. Het gaat juist om die momenten dat je samen met je kat aan het genieten bent. Het is een kwestie van alert zijn en je telefoon pakken op het juiste moment. En bedenk… ‘bloopers’ kunnen ook heel mooi zijn. Die heb ik heeeeel veel keren gemaakt. Thema voor week 8? 😻

Je kunt nog meedoen. Laat je geniet-knuffel-koffie-opdebank-slaaplekker-moment zien. Deel hier….

…. en vergeet niet je foto met #poespoespoeshetboek te taggen.

Heel veel succes! En vergeet vooral niet te genieten!

Dag 1 | selfie | Hallo ‘sweet Piet’!

Door de jaren heen is er een aantal rituelen ontstaan samen met mijn viertal waar ik ontzettend van kan genieten. Eén van mijn favoriete rituelen is ’s ochtends koffiedrinken in mijn groene ochtendjas. Bij voorkeur met één van de katten op schoot. Soms zelfs met twee lieverds. Alhoewel dat sinds de komst van Mies en Teddy bijna niet meer is voorgekomen. Het blijft een heerlijk ritueel. 

Heb jij ook een ritueel met je katten waar je ontzettend van kunt genieten?

Dag 2! | selfie | “Wees vrijgevig met je knuffels. Liefde stroomt wanneer je het aan anderen geeft.” 

Dit zijn woorden die Piet kan zeggen. Mijn katten zijn ieder op hun eigen manier heel wijs. Ze reageren allemaal op een andere manier op me. Een liefdevol kopje, een snuffel aan mijn neus of een likje. Dat brengt mij altijd terug op aarde als ik weer eens gestrest ben. Piet is meestal fan van een likje, wat ik dan weer minder vindt. “Eeewww”. Maar toch, zulke momenten zijn grappig en dierbaar. 

Hoe deelt jouw kat zijn of haar liefde met jou?

Dag 3 |selfie |”Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land.” 

Voor kersen is het nog iets te vroeg in het seizoen. Deze foto is van twee jaar geleden. Bij ons is de kersenkoningin al gekozen. Gedeelde eerste plaats denk je niet? 

Als fotograaf sta ik liever achter de camera dan ervoor. Maar met de katten wil ik altijd een uitzondering maken.

Wie is bij jou thuis de koning of koningin?

Dag 4 | selfie | “Poseer met je beste gezicht als je op de foto gaat.” 

Controle-rondjes lopen door de tuin en zo zijn territorium bewaken is iets dat heel belangrijk is voor Piet. Als ik buiten ben, dan weet Piet me toch altijd te vinden. Naast zijn ‘dagelijkse moetjes’ is samen met mij genieten ook heel belangrijk voor hem.

Welk van jouw bezigheden moet gedaan worden in de aanwezigheid van jouw kat?

Dag 5 | selfie | “Mmm… mmm… mmm…” 

Tja, wat kun je hier nou over zeggen. Teveel koffie is slecht voor je…? Bij mij is er nooit sprake van teveel koffie, want ik krijg geen kans om mijn kopje bij te vullen. En met zo’n genieterd op je schoot hoef je toch ook geen kofffie meer. Gelukkig is het zaterdag en heb ik alle tijd. 

Blijf jij ook wel eens zitten om je kat niet te storen? 

Dag 6 | selfie | “Breng wat tijd door met een favoriete vriend of vriendin.”  

Mediteren is een activiteit die ik iedere dag probeer te doen. Het helpt me om rust in mijn hoofd te creëren. Soms helpt dat en soms niet. Meestal niet als één van mijn katten zich ermee bemoeit. Mies denkt dat ik mijn hoofd beter kan leegmaken als zij dichtbij is. En daar heeft ze wel gelijk in. 

Hoe breng jij deze mooie Pinksterdag door met je kat?

Dag 7 | selfie | “Val in slaap in mijn armen, ik zorg dat je veilig bent.” ‘Dat weet ik toch Piet.’ 

Piet vindt het heerlijk om op bed te slapen. Soms bovenop me of heel dicht naast me. Dat voelt heel veilig. Zo’n beeld vast te leggen zonder hem te storen is een uitdaging. Slaap lekker voor straks! 😴 

Doe mee en laat me jouw slaap-lekker-moment met je kat zien.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *