WEBLOG

Workshop PaardEnFoto | De Valentijn Editie

Door: Jolanda Boekhout | 15 januari 2014 | Nog geen reacties >

Sinds september 2013 geven Astrid Loriaux, paardencoach, en ik, dieren- en Polaroidfotograaf ;-), een leuke workshop. De workshop is een combinatie van een paardencoachingsessie en een sessie fotograferen met Polaroid (lees hierover meer op jolandaboekhout.nl). Zoals je wellicht weet geloof ik dat dieren je ware ik kunnen zien. Ze kunnen je stemming perfect aanvoelen en daardoor zijn ze zulke prachtige vrienden. Dit weten sluit heel mooi aan bij mijn samenwerking met Astrid. Astrid werkt als coach samen met haar paard Tinky. Contact maken met Tinky is zo mooi om te doen. Om dit te delen, en om in contact te komen met je zelf, hebben Astrid en ik deze workshop gemaakt. Op Valentijnsdag hebben we een speciale editie die in het teken staat van de liefde.

Nog een paar weken en dan is het Valentijnsdag. De dag dat je de persoon waarvan je houdt verrast met iets liefs. Wil je je partner op een andere manier verrassen dan met een bos bloemen, heerlijke chocolade of een grappige gadget? Heb je zin in buitenlucht, lachen en verdieping? Dan is onze Valentijn Editie iets voor jou.

De Valentijn Editie is een workshop waarbij je samen met je partner wordt uitgenodigd om via een fotografiesessie met een vintage Polaroid camera (ontspanning) en een paardencoachsessie (inspanning) iets over jullie samen te leren, nieuwe kanten van elkaar te ontdekken of met nieuwe ogen naar elkaar te kijken

Het thema zal dus zijn: de liefde! Meld je aan met iemand die veel voor je betekent. Dat kan je partner zijn, maar natuurlijk mag je ook je moeder of vader, je broer of zus, je beste vriend of vriendin meenemen.

Paardencoaching
De paardencoachsessie bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel voeren jullie samen een activiteit uit en in het tweede deel bespreken we wat er gebeurd is. De sessie vindt plaats in de open lucht in de rijbak of paddock – dit betekent zand! Houd hiermee rekening met je keuze voor je kleding. Die is bij voorkeur weerbestendig, kan tegen een stootje en je schoenen zijn geschikt om mee op zand te lopen. Verder vinden alle activiteiten naast het paard plaats. Eventuele angst dat je op een paard moet zitten, is niet nodig.

Polaroid fotografie
De fotografiesessie vindt plaats in de mooie omgeving van Op Hodenpijl. Gezamenlijk gaan we op zoek naar datgene in de omgeving dat je aanspreekt. Tijdens de sessie deel je samen met je workshoppartner een Polaroid camera. In de camera zit een filmpack met acht foto’s. Het doel van het delen van een filmpack is dat je elkaar inspireert.

Met de paardencoachsessie en Polaroid fotografiesessie streven we naar een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. De paardencoachsessie is erop gericht om in contact te komen met jezelf en elkaar door feedback van het paard. Met hulp van het paard ga je nadenken over jezelf, je workshoppartner en jullie relatie (van buiten naar binnen gericht). Bij de fotografiesessie is de aandacht gericht op elkaar, voor elkaar de tijd nemen en samen mindful fotograferen. Dat wat jullie raakt breng je over op beeld (van binnen naar buiten gericht).

Kennismaking
Omdat we elkaar nog niet kennen, beginnen we met een voorstelrondje. Verder vragen we je om iets mee te nemen dat iets zegt over degene met wie je deze workshop doet. Het voorwerp hoeft niet groot te zijn, bij voorkeur iets dat in je zak past.

Tenslotte
Na afloop van de workshop wordt een groepsfoto gemaakt, die je krijgt toegestuurd als tastbare herinnering aan deze bijzondere workshop!

Wanneer vindt De Valentijn Editie plaats?

Datum
Vrijdag 14 februari 2014 van 13.00 tot 17.15 uur

Locatie
Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, 2636 AX  Schipluiden

Kosten
125 euro inclusief BTW voor 2 personen

*

Aanmelden
Dat kan tot uiterlijk 10 februari 2014. Aanmelden kan via email.

* Na aanmelding ontvang je een ontvangstbericht en factuur. Je deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling. Dan sturen we de bevestiging en het programma. Bij afzegging brengen we 50 euro administratie- en onkosten in rekening.

© PaardEnFoto (Astrid Loriaux & Jolanda Boekhout) – 2013 – 2014 | alle rechten voorbehouden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *