WEBLOG

Katten van de maand! (mei 2024)

Door: Jolanda Boekhout | 29 mei 2024 | Nog geen reacties >

Mei is een wat rustige maand geweest. Dat kwam wel goed uit, want ik heb daardoor een paar van mijn favorieten wat extra aandacht kunnen geven. Hahah… allemaal eigenlijk. 

Sam is geplaatst. En Fien ook. Yay! Dat heeft wat tijd nodig gehad. Onbegrijpelijk, want ze waren allebei zo leuk.

In Sam’s plaats is nu Chessy gekomen. Letterlijk zijn tweelingzus. Zelfde uiterlijk, een kroelkont en ook zo’n luidruchtige ‘knorder’. (Bestaat dat woord?). Maar… Chessy is alweer gereserveerd. 

Verder had ik een bijzondere ontmoeting met Ben, een rasechte Bengaal. Wat een karakter zeg. Geen makkelijke kat om mee om te gaan. Dat merkte ik tijdens de fotoshoot, genoeg is genoeg. Dat bedoel ik alleen maar goed, want Ben heeft een plek nodig waar hij op zijn plek is. In de zin van dat je echt een klik met hem moet hebben, hem in zijn waarde kunt laten en hem genoeg bewegingsruimte kunt geven. Hij geeft heel goed aan wanneer hij genoeg aandacht heeft gehad, en dus ook wanneer hij wel, en hoe lang, en wanneer hij niet wil knuffelen. Als je zelf onafhankelijk bent en je je kunt Ben zijn eigen ding laten doen, dan is hij het perfecte maatje voor je. Er is een sollicitatiecommissie opgesteld. Met Ben als commissielid. 

Jonge katers Kit & Pretu zijn ook al geruime tijd in het asiel. Kit is speels en is heel blij met zijn nieuwe kamergenoot, Ziggy. Pretu is namelijk behoorlijk schuw en komt bijna niet van zijn hoge verstopplek af. Ik heb hen allebei hun eerste weken in de kamer niet gezien. Maar met de komst van Ziggy is er een wonder gebeurd. Kit is er ineens bij, geeft Ziggy kopjes en maakt geluidjes tegen hem. Ziggy houdt van spelen en knuffelen. En Kit doet vrolijk mee. Ook Pretu is iets meer zichtbaar. Nog wel heeeeel voorzichtig. Ik heb ‘m nu twee keer zacht en kort kunnen aaien, toen hij toevallig op een lage plek lag. Hij eet de snoepjes die je voor hem neerlegt en afstand houdt. Ook spelen met een veer doet hij heel voorzichtig. Volgende week ga ik weer verder met het charme-offensief.

Dan moet ik niet Ziggy vergeten. Ziggy is gevonden. Geschatte geboortedatum ergens in 2023 en hij is dus ook nog niet zo oud. Ziggy is een open en aanhankelijk katertje. Hij houdt van spelen en knuffelen. Een echte lieverd. Hij kon het ook direct goed vinden met Kit (alhoewel Kit blijer lijkt met hem dan andersom). Dat zegt wat over Ziggy’s karakter, en ook dat van Kit.

Maisy is een Maincoon. Ze is heel levendig, vrolijk en geïnteresseerd. Ben is nu haar buurman en dat had gelijk haar interesse. Ze houdt van spelen en knuffelen. Ze is heel stressgevoelig en heeft daardoor een ‘rugzakje’. Maar ze is echt een heel leuke dame.  

Half mei heb ik een prachtig trio ontmoet, twee broertjes en een zusje. Het zusje heet Queen en zo voelde ze ook aan. Ze is klein en fijn. De twee heren dragen haar op handen. Zo lief zijn ze voor elkaar. Thorfinn en Guts zijn twee grote slanke zwart-witte katers. Soms kom ik een duo of trio tegen die zo mooi samen zijn. Voor wie één thuis gezocht wordt, hoe lastig dat ook is. Dit trio is er ook zo eentje. Waarbij ik denk dat als je geen katten hebt maar er over denkt om twee katten, bijvoorbeeld, te adopteren, dat dit trio perfect is. Twee of drie katten maakt niet zoveel uit in ‘onderhoud’. Dit trio is zo met elkaar verweven dat je een waanzinnig mooie lieve kattenfamilie in huis haalt. Gelijk klaar denk ik dan. Als ik geen katten zou hebben, dan zou ik voor dit drietal vallen. 

Dit zijn dus de katten van de maand.

Kijk hier wie er nog beschikbaar is en maak een afspraak met Dierenasiel Walcheren om jouw favoriet te bezoeken. Iedere dag tussen 13.00 en 16.00 uur ben je welkom.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *