WEBLOG

Break with the photographer

Door: Jolanda Boekhout | 16 januari 2024 | Nog geen reacties >

Break with the photographer. Kijk die lieve snoeten!

Ieder week probeer ik even een kleine break te nemen tijdens de fotoshoot in Dierenasiel Walcheren. Ik heb dat moment #breakwiththephotographer genoemd. Het mooie is dat er dan steeds iets leuks gebeurt. Ik weet natuurlijk wel in welke kamer ik die break ga nemen, maar toch.

Hier zijn wat break-foto’s. Met een verhaal van een bijzonder ventje. (Kobus).

De meeste katten van vorig jaar hebben hun thuis gevonden. Beer, Coco, Minou & Toutou en de vier kittens wachten nog steeds op hun gouden mandje. En er zijn weer nieuwe lieverds die geadopteerd kunnen worden. Zoals dit mooie ventje, Kobus.

Ventje is misschien niet heel toepasselijk. Want wat een mooie jongen is Kobus. Kobus was heel schuw werd me verteld. Voor mij betekent dat dat ik niet weet of een fotoshoot gaat lukken. Toen ik de kamer binnenkwam was Kobus onzichtbaar. Coco en Kobus zijn roomies. Met een onzichtbare Kobus in de kamer speelde ik even met Coco. Coco verdween naar buiten en ik ging op zoek naar Kobus. 

Hij zou wel eens in een grote donkere krabpaalbox kunnen zitten, maar bij nader onderzoek was de box leeg.

Wel hoorde ik een miauw ergens vandaan komen. Tot mijn verbazing zat Kobus buiten voor het kattenluikje naar binnen te kijken. Hij leek wat moeite te hebben met het flapje. Met wat assistentie kwam hij de kamer binnen. 

Wat er daarna gebeurde weet ik eigenlijk niet. Verbazingwekkend ging onze interactie als vanzelf. Het kostte niet veel moeite om hem zichzelf te laten zien. Toen ik heel even wilde gaan zitten, klom hij zelfs op mijn schoot. Wow! 

Het is zo mooi om een klik te voelen met de katten die ik fotografeer. Sommige katten ‘showen’ zichzelf alsof het hun dagelijkse bezigheid is. Maar als katten schuw zijn en ze overwinnen hun voorzichtigheid dan is dat de kers op de taart. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *