WEBLOG

Doe mee: week 7 | help

Door: Jolanda Boekhout | 6 juli 2021 | Nog geen reacties >

Dit zou de laatste week van de fotochallenge geweest zijn als de crowdfundingcampagne niet verlengd zou zijn. De campagne voor Poes poes poes! loopt nog door tot en met 14 juli. En daardoor plak ik nog een extra week aan de challenge vast. Wat geen straf is, want mijn katten doen de gekste dingen. Genoeg thema’s te bedenken dus. Thema volgende week: gordijnen.

Terugkomend op de challenge van afgelopen week…. Het thema was ‘hulp’. En dan doel ik op hulp in de huishouding. Doordat vooral Teddy dol is op meehelpen, lijkt het deze week ook een ‘Teddy’ week te zijn geweest. Ze is zo ontzettend nieuwsgierig en altijd dichtbij als ik bezig ben. Dat levert de grappigste beelden op. Misschien geldt dat ook voor jouw kat.

Hoe assisteert jouw kat je in de huishouding? Deel je foto op social media en tag je foto met #poespoespoeshetboek.

Week 7 | dag 1 | Hulp

“Oude spullen uitzoeken en je kast opruimen helpt om ruimte te maken in je hoofd…. of een nieuwe slaapplaats te maken.” ‘Dat klopt Teddy… Marie Kondo zou het eens zijn met de helft van je visie.’ 

Open lades zijn een magneet voor Teddy. Meestal helpt ze dan ook om de inhoud te reorganiseren. Dat zorgt soms voor hilarische beelden. Zoals deze. Ik leg de schone was erin en Teddy wipt er weer wat uit.

Zulke situaties ken jij vast ook… 

Week 7 | dag 2 | Hulp 

Hah! Niet al mijn katten doen dit. Teddy vindt het heerlijk om ons te helpen met het verschonen van het bed. (Ze is sowieso gek op was en dan maakt het niet uit of het schone of vuile was is.). Al dat wapperende beddengoed heeft een hypnotische werking. Hoe fijn zou het zijn als ik kon zeggen ‘hier Teddy… doe jij het maar’.

Heb jij huishoudelijke taken die jouw kat op de voet volgt?

Week 7 | dag 3 | Hulp

“Biedt hulp aan of geestelijke steun waar nodig.” Mijn katten hebben een eigen mening en bemoeien zich vaak met iets dat gedaan moet worden. Zo ook Mies. Bij het interne onderzoek van de oude naaimachine van mijn moeder moest ze aanwezig zijn, want tja, misschien moet er iets aangegeven worden?

Hoe nieuwsgierig zijn jouw katten? 

Week 7 | dag 4 | Hulp

Zoals je eergisteren kon zien, is Teddy mijn grote hulp in de huishouding. Het bed afhalen en weer opmaken is haar favoriete bezigheid. Ze volgt het hele traject dan ook op de voet. Van het bed tot aan de wasmachine. Ze drukt nog net niet op het knopje voor me.

Welke huishoudelijke taak is jouw kat’s favoriet? 

Week 7 | dag 5 | Hulp

Als je ramen gaat wassen in de regen dan ben je verzekerd van publiek. Toen Teddy & Mies kleiner waren vonden ze heel veel dingen spannend.  Zoals ramen wassen. Want wat is dat toch gek, er beweegt iets heen en weer en er zitten allemaal bubbeltjes op het raam. Zo leuk om hun reactie te zien. Nu kijken ze er niet meer van op.

Hoe beleeft jouw kat de dagelijkse karweitjes die je doet? 

Week 7 | dag 6 | Hulp

Goedemorgen! Heb jij al ontbeten? Teddy wel.

“Help jezelf.” Als je iets wilt hebben en ‘ze’ luisteren niet. Teddy is verzot op eten. Als we haar geen porties op maat zouden geven, dan zou ze een tonnetje rond gegroeid zijn. Ze is wel heel eerlijk in wat ze wil en heel aandoenlijk hoe dat er dan uit ziet.

Helpt jouw kat je ook graag met ‘koken’? 

Week 7 | dag 7 | hulp

De laatste dag alweer van dit weekthema. Morgen volgt nog de laatste week met een superleuk thema.

De borden schoonlikken is iets dat alle katten graag doen. Daar kun je ongetwijfeld bevestigend op knikken als je dit leest. Meestal mogen onze katten niet helpen ‘afwassen’ op deze manier. Zo nu en dan weten de katten zich door mijn schild van strengheid heen te wurmen. Toe dan maar… het is niet iedere dag feest denk ik dan maar.

Laat jouw afwashulp zien en tag je foto met #poespoespoeshetboek


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *