WEBLOG

Doe mee: week 6 | kenmerk

Door: Jolanda Boekhout | 28 juni 2021 | Nog geen reacties >

Wat een leuk thema was dit om voor te bereiden. Ik schreef al eerder dat deze foto-challenge een ‘wandeling door memory-lane’ was. Door alle foto’s heen te scrollen om iets te vinden dat bij het thema past was heel fijn. Zoveel ‘ach’, ‘ow’, ‘oh ja’ – momenten. Soms was er even een moment dat ik volschoot. Want er zijn zoveel lieve katten in mijn leven geweest die er nu niet meer zijn.

Mijn beelden zijn de pootafdrukken die dieren achterlaten op aarde.”

Het is precies wat ik jou als lezer van Poes poes poes! ook hoop te geven. Dat jij na een paar jaar door je foto’s scrolt en net zo’n fijn gevoel hebt als ik nu, of dat er een herinnering bij je boven komt.

Met mijn boek hoop ik te bereiken dat jouw foto’s ook “de pootafdrukken zijn die jouw dieren achterlaten op aarde”.

Wat is voor jou het speciale kenmerk waaraan jij je kat herkent? Deel je foto op social media en tag je foto met #poespoespoeshetboek

Week 6 | dag 1 | kenmerk

Goedemorgen, of goedemiddag! Piet ziet er nog niet erg wakker uit. De mooie grote ‘poezelige’ poten van Piet zijn een geliefd onderwerp. Zeker als hij ze voor zich heeft uitgestrekt en je heel mooi de afzonderlijke haartjes kunt zien.

Op welk ‘onderdeel’ van jouw kat ben jij verliefd? 

Week 6 | dag 2 | kenmerk

Vraagteken? Of de ‘P’ van Poes poes poes! 

Eén van mijn prachtige viertal kan hele mooie dingen met haar staart doen. Prachtige Teddy. Dat is zo mooi om te zien. Zo heeft iedere kat zijn eigen kenmerken.

Wat is jouw kat’s speciale kenmerk?

Week 6 | dag 3 | kenmerk

“Bekijk de wereld met glanzende ogen.” ‘Jij laat me zien hoe dat moet lieve Mies’.

Mies is bijzonder, zoals al onze katten bijzonder zijn op hun eigen manier. Toen we in 2018 twee kittens gingen uitkiezen bij Stichting Zwerfkatten wisten we al dat Teddy het zou worden. Wie nummer twee zou worden, daar had ik geen idee van. Ze waren allemaal zo schattig. Totdat ik een klein zwart poesje zag opstaan en ze haar mooie staart met witte punt liet zien. Dat was het moment dat ik wist dat zij het was.

Wat was jouw ‘jij bent het’-moment met je kat?

Week 6 | dag 4 | kenmerk

“Waarom de dag beginnen als je nog geen zin hebt?”

Gelukkig was ik al wel uit de veren anders had ik deze mooie kenmerkende Tara-pose niet ontdekt. Mijn katten vervelen me nooit, want hoe ongelooflijk mooi zijn ze. Karakter, actie of pose. Alle katten zijn zichzelf op een andere manier.

Hoe herken jij je kat? 

Week 6 | dag 5 | kenmerk

Piet klapt soms zijn oor om bij het wassen. Hij is de enige van ons viertal die dit doet. Ik moet er altijd om lachen als ik ‘m zo zie. Kan me niet voorstellen dat het lekker voelt zo’n omgevouwen oor.

Wat is het gekste dat jouw kat met zijn oren kan doen?

Week 6 | dag 6 | kenmerk

Al mijn lieve katten hebben een speciaal kenmerk, pose of onhandigheid. Een mooi krullende staart, een rood hartje op een oor, een soms gek omgeklapt oor. Bij Black valt zijn roze lipje heel erg op. Hij werd daar zelfs aan herkend twee jaar geleden toen hij vijf maanden op stap was. Hoe bijzonder is dat.

Wat is het mooiste kenmerk van jou kat?

Week 6 | dag 7 | kenmerk

“Ik neem het allemaal niet zo zwaar op, dat zou jij ook niet moeten doen” – zei Tara ooit tegen me via een dierentolk. Mijn ervaring is dat katten grote leermeesters zijn. Dit is een uitspraak die ik me te weinig realiseer. Plezier hebben en genieten van het proces zou een dagelijks besef mogen zijn.

Tara is drie jaar geleden overleden. De koffiemomenten in de morgen in mijn groene badjas samen met Tara waren speciaal voor ons allebei en als ik deze foto zie, dan besef ik me hoe ik haar mis. Wat ik zo mooi aan haar vond, was het rode hartje op haar oor. Dat was voor mij een teken dat we bij elkaar hoorden.

Wat is voor jou het teken dat jouw kat bij jou hoort?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *