WEBLOG

Met de paarden in zee…

Door: Jolanda Boekhout | 20 augustus 2015 | Reacties (4) >

Eén van de mooie ervaringen van mijn leven op het platteland is dat ik paardrijden weer opgepakt heb. Als je me volgt op Instagram dan weet je er alles van. Vijftien jaar had ik niet meer gereden.

Ingrid_JFB7740

Als kind ben ik ooit begonnen met ponyrijden. De overstap naar paarden heb ik nooit gemaakt in mijn jeugd, maar later ben ik wel verliefd geworden op buiten rijden in het bos en op het strand. Tot vijftien jaar geleden een zachte bons op het strand van Renesse een einde maakte aan mijn paardrijplezier.

Myrthe_JFB7970

Naarmate je ouder wordt, ga je beseffen dat paardrijden niet helemaal zonder gevaar is. Het was dus best eng om weer van start te gaan.

Op de stal in Haamstede waar ik paardrijd heb ik de laatste maanden een paar lieve en bijzondere mensen
ontmoet. Ik kom er niet meer alleen om een strandrit te maken, maar ik geniet ook van de mensen, van de band met de paarden en help als dat nodig is.

Twee weken geleden heb ik zelfs een fotoshoot gedaan, op het strand in de zonsondergang met drie mooie meiden en hun paarden. Myrthe met Tristan, Ingrid met Niek en Lady en Lisa met Zillah en Joy. John, Chase en Tibby, met de sulky, hebben alle spullen gedragen. Er moest heel wat mee natuurlijk. Niet alleen mijn camera en lenzen gingen mee, maar ook zwemkleding en romantische zomerjurken. Ik mocht voor de gelegenheid meerijden op Niek.

Lisa_JFB7564

Wat een heerlijk avontuur is het geworden!

Het was de perfecte dag voor een fotoshoot op het strand. Een heerlijke zomerdag, met de juiste temperatuur om ook ’s avonds nog luchtig gekleed te kunnen gaan, en een dag die eindigde in een supermooie zonsondergang.

We hebben een eerste stop gemaakt in het bos en met de paarden in het meertje gezwommen. Wat een prachtige sfeer en energie was er te voelen. De paarden en meiden genoten zichtbaar. Daarna snel door naar het strand om net op tijd de zonsondergang te fotograferen.

MyrtheLisaIngrid_JFB7882

Wat een belevenis. Het plezier spatte ervan af. En ik hoop ook van de foto’s.

xo

J.

Ps. Heb je ook zin in zo’n spetterende fotoshoot aan zee? Bel me voor een afspraak of stuur me een mail!


4 reacties op “Met de paarden in zee…”

 1. […] “Wat hebben we een lol gehad tijdens de fotoshoot ‘met de paarden in zee‘.” […]

 2. Joke schreef:

  Hoi Jolanda,
  Waanzinnig! Vanaf kind tot jong volwassene kwam ik bij manege Grol in Renesse om te helpen en paard te rijden.
  Ik ken de omgeving van bos en strand, dus ik kan me er iets bij voorstellen hoe het moet zijn geweest. Er is inderdaad een risico om van het paard te vallen. Vooral op het strand kan het er hard aan toe gaan. Ooit rende er een paard zonder ruiter mee met de groep….. Maar laat het je plezier niet vergallen.
  Groetjes, Joke

 3. Anne Marie schreef:

  Wat een mooi verhaal en wat een prachtige foto’s!
  Hier mag je echt wel trots op zijn!
  Liefs An

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *