WEBLOG

Goed werk!

Door: Jolanda Boekhout | 1 december 2011 | Nog geen reacties >

English version here >>

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Suze Steenbergen van Stichting Dierenopvang Bosnië. In een leuk gesprek brainstormden we over wat ik voor de Stichting zou kunnen betekenen. Nu heb ik altijd al een zwak gehad voor zwerfdieren, ik heb tenslotte zelf een paar zwerfkatten geadopteerd, dus dat ik iets wilde doen stond eigenlijk al vast voor het gesprek met Suze plaatsvond.

In april 2012 zal ik meegaan naar Bosnië om een mooie fotoreportage te maken van het werk van Stichting Dierenopvang Bosnië aldaar. Natuurlijk heeft de Stichting ook een mooie link op mijn website gekregen. Suze wordt ‘gastblogger’ op mijn weblog en wie weet wat er nog meer gaat volgen.

Hier volgt de eerste gastbijdrage van Suze.

Bosnië in beeld!

Een kleine 1500 kilometer verwijderd van Nederland, het lijkt ver weg, maar binnen een dag zit je er. Bosnië! Nog steeds herstellende van een zeer intense oorlog, waar veel levens verloren gingen. Afschuwelijk menselijk leed, jarenlange onderdrukking, met een verwoest land en volk als resultaat.

2002, het moment dat iemand eindelijk ziet dat niet alleen de mensen lijden onder de verwoestende oorlog, maar ook de dieren.

2012, het tienjarig jubileum van Stichting Dierenopvang Bosnië. Een jaar waar we met trots terug kijken op heel veel successen, maar nog meer verliezen. Een jaar waarin we ons realiseren zullen dat er nu van omkeren geen sprake meer is, we moeten door, voor de dieren in Bosnië. Wij kunnen ons “leger” niet terughalen, wij moeten juist nu doorpakken.

Langzamerhand begint de zon door te breken.

De samenwerking met de Verenigde Naties, IFAW en Dogs Trust Engeland is een feit, we gaan er voor. Ons enige doel is een beter bestaan voor de gezelschapsdieren in Bosnië, en dan vooral de dieren op straat. Door middel van educatie projecten en sterilisatiecampagnes proberen we een echte verandering teweeg te brengen in de manier waarop er wordt omgegaan met zwerfdieren en de alsmaar groeiende populatie. Langzamerhand, na 10 jaar investeren, begint de zon door te breken.

Voor ons des te meer reden nog meer aandacht te vragen voor het lot van de zwerfdieren in het vergeten land! Jolanda gaat ons daarbij helpen en ook daar zijn we nu al heel erg trots op!Voor meer informatie over ons werk kunt u kijken op: www.hondenopvang.com

Suze Steenbergen

 

 

 

Ik hoop dat het verhaal van Suze je hart heeft geraakt. Naast mijn hulp is er nog heel veel meer hulp nodig. En ik hoop ook dat je zult overwegen om ook een bijdrage aan de Stichting te leveren. Iedere ‘druppel‘ is welkom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *